Troværdighed or not ?

Troværdighed or not ?

En netop offentliggjort undersøgelse viser, at politikerne har den laveste troværdighed hos befolkningen (sammen med journalister og spindoktorer). 57% af befolkningen har lav eller meget lav tiltro til politikerne.

Hvis man ser mediebilledet, så kan man egentlig godt forstå det.

Det giver et klart billede af blå og rød stue i mudderkrig med plastikskovle over sandkassen. Aldrig før har der været så mange microfoner stukket op i snotten på politikere, der skal have en holdning til dit og dat, lige nu lige her! Og det bedste forsvar er jo bare at være imod de andre – også selvom man selv har stillet forslaget for et par år siden.

Mediernes konstante jagt på markante onliners, indrømmelser, fodfejl og personligheder skaber en politisk dagsorden, der i høj grad er styret af overskrifter end af indhold.
Der er ikke mange virksomheder der kunne fungere effektivt i det gedemarked – og mon ikke også det er sådan med politik?

Det kan godt være det hedder politik – det er overfladisk personfnidder polimik!

Det er bekymrende, at der er en så udbredt skepsis mod centrale aktører i vores demokrati. Man er jo inde ved knoglerne af demokratiet, og det er ikke noget, man kan leve med over en længere periode. Der er klart nogle faresignaler, man skal være opmærksom på, siger ph.d. ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Sigge Winther Nielsen.”

Jeg mener, at demokratiet skal have arbejdsro – ikke at vi ikke skal have åbenhed – men vi behøver ikke kaste med mudder, vi behøver ikke vide hvad alle mener om alt 24-7 og  i stedet for flere overfladiske overskrifter – så kunne det vi kunne godt bruge lidt mere dybde i indhold og gennemtænkte løsninger…

Så kunne det være det der med troværdigheden kom tilbage for både journalister og politikerne i fremtiden.