STEEEEEM!

STEEEEEM!

HVAD RAGER DET MIG? Det kan virke ligegyldigt, langt væk og lad-mig-nu-være-i-fred-og-få-så-de-der-valgplakater-ned-nu-så-vi-kan-komme-videre.

Men kommunalvalg og regionsvalg handler om dig og mig – og især en prioritering af vores fælles husholdningskasse. Og det er ikke bare lige til – det kunne man få et godt indblik i de sidste par aftner i DRs “Gaden hvor det offentlige forsvandt”, hvor de rykker demokratiet ud af byrådssalen og ud på gaden, så folk kan se, mærke og føle at vi har bare ikke råd til det hele – og hvad skal vi så prioritere.

VÆKST OG TILTRÆKNING
Vi har først pengene, når de er tjent. Vi skal derfor sætte tiltrækning af virksomheder og borgere i højeste gear. Vi skal skabe rammer for virksomhederne og iværksætteri, så de kan skabe vækst og flere arbejdspladser. Vi skal kæmpe for at de studerende der læser her bliver boende. Vi skal have et sprudlende kulturliv, så livet også kan leves efter arbejde. Vi skal have gode rammer for familierne, så de flytter til området. Vækst er grundlaget for at vi har råd til velfærd.

Vi kan tale Koldingområdet ned i et sort hul eller vi kan sætte spot på alt det gode vi har. Hvad tror du der tiltrækker flest?

LÆNGERE PÅ LITEREN
Vi skal have mere ud af kronerne. Det betyder, at vi skal købe fornuftigt ind, så vi får mere for kronerne. Det betyder, at vi skal være mere effektive og gøre tingene på nye måder. Det kræver forandringsparathed, nytænkning, mindre bureaukrati og mere ansvar, mere fleksibilitet og færre systemer og ikke mindst mod til at gøre op med vaner og sådan-har-vi-altid-gjort. Vi kan og skal køre meget længere på literen.

EN HEL KOMMUNE
Kommunen er ikke bare “nogen inde ved kommunen”. Det er os alle sammen. Og det betyder at vi alle sammen på forskellig vis kan og skal bidrage til fællesskabet. Det kan være via frivillighed. Det er ved at se ressourcer i alle fx ikke ældrebyrde men ældrestyrke. Det er se Det kan være ved at vi rusker op i systemet og få mere med fra passiv forsørgelse til at være med det man kan. Flere skal med!

UD MED PENGENE
Vi skal skabe høj involvering og borgerinddragelse – du ved bedst hvad du har brug for og du kender dit område allerbedst. Vi skal derfor have mere ansvar og flere penge ud lokalt – og det sker via borgerbudgetter og lokalpuljer. Så man lokalt eller på institutionen eller i foreningen kan prioritere hvad der er vigtigste for os. Vi skal derfor skabe nye former for borgerinddragelse – så det bliver reelt. Der får vi både mere involvering, ansvar og mere for kronerne.

SÅ DET RAGER DIG HELT VILDT, hvem der kommer til at sidde og prioritere dine husholdningspenge efter valget. Det er dig der sætter holdet i Byrådet og derfor er det ikke kun spidskandidaterne eller farverne der er på valg.

Det er de personlige stemmer, der afgør hvem der bliver valgt.
Så stem personligt. Valget er dit – og du har en stemme. Brug den!