ÅBEN FOLKESKOLE = MANGE MULIGHEDER

ÅBEN FOLKESKOLE = MANGE MULIGHEDER

Vi har en ambition om at have Danmarks Bedste Folkeskole – og vi er godt på vej. Men vi kan gøre det endnu bedre. Et af områderne er at skabe Danmarks Bedste Åben Folkeskole.

Vi har rigtig mange helt unikke steder i Kolding, der er lige til at bruge. Et af dem er Hansenbergs Organica på Vranderup Østergaard, der er helt oplagt at bruge aktivt af skolerne til praktisk naturvidenskab. Her er levende dyr fra leoparder til melorme fra krybdyr til fugle. Her er aktivt landbrug og åben natur ned til Kolding ådal.

Her er rum og rammer til at skabe aktiv, involverende og praktisk undervisning fra værksteder og klasserum til drivhuse og laboratorier til hytter velegnet til lejrskole. Vi har masser af muligheder for at bruge det aktivt og skabe fremtidens ”åben folkeskole”. Vi skal udvikle og videreudvikle alle de spændende undervisningsforløb – og give børnene en mere varieret skoledag og smag for nogle af de mere praktiske jobmuligheder.

Vi har en fælles folkeskole og den skal vi udvikle sammen.

Tænk hvis vi satte de seje lærere for naturfag sammen med naturvejledere, pædagoger og andre fagfolk – og sammen udviklede/skræddersyede verdens sejeste forløb med praktisk naturvidenskab til forskellige klassetrin med afsæt i alle de mange muligheder. Så får vi læringsforløb udviklet af og med lærerne. En enkel model er afprøvet med succes i andre kommuner. Vi skal naturligvis gøre det til vores.

Tænk hvis vi samler kræfterne, sikre faglig fordybelse og udvikling, tid til forberedelse og styrke det faglige netværk på tværs af skolerne.

Tænk hvis vi gjorde det let at bruge, let at overskue og lige til at gå til i hverdagens undervisning

Tænk hvis eleverne fik meget mere at den praksisnære undervisning og skaber en mere varieret skoledag/uge.