Børnene er vores vigtigste råstof

Børnene er vores vigtigste råstof

Budgetforhandlingerne er i gang og alle vil have flere penge fra bedre veje til mere ældrepleje fra svømmehaller til gratis busser. Når budgettet strammer – og det gør det – så skal der prioriteres benhårdt.

Det allervigtigste sted vi bør og skal investere i er børnene og de unge.

Al forskning viser, at det er dér vi får allermest for pengene – og jo tidligere vi investerer i at børnene kommer godt fra start – jo bedre klarer de sig. Det er en langsigtet investering, der betaler sig bedst både samfundsøkonomisk og menneskeligt. Alternativet koster kassen.

Vi har i alle udvalg i kommunen en bunden opgave i at finde besparelser – og det kan være en sund øvelse, da det tvinger os til at kigge kritisk og konstruktivt på hvordan vi bruger pengene bedst muligt.

Men jeg vil i budget forhandlingerne kæmpe for, at vi “sender pengene tilbage” til børne- og uddannelsesområdet. Ikke nødvendigvis bare rulle tilbage – men til udvikling, faglighed og tid.

Det handler om mennesker, tid og relationer. Det handler om faglighed og udvikling.
Det handler om, at sikre de socialt udsatte og sårbare får et bedst muligt afsæt.

Dagtilbud og folkeskolen skal prioriteres i budgettet – samtidig med vi skal sikre at vi bruger de ressourcer vi har på det væsentlige og fx ikke på bureaukrati.