Du… er kommunen!

Du… er kommunen!

I dag har vi i Byrådet temamøde om “borgerdemokrati”. Det handler for mig om at vi går væk fra dem-og-os-og-dem-der-inde-ved-kommunen til DU er også kommunen. Hvordan kan vi få flere til at være med til at skabe den kommune vi ønsker? Hvordan kan flere få mulighed for at tage ansvar for eget liv?

Hvordan vil du gerne inddrages? Hvordan vil du gerne biddrage?

LOKAL: Det handler om, at vi skaber rammerne for at lokalsamfund tager ansvar – og får mulighed for at sætte ting igang og involvere mange i at få det til at ske. Her har vi fx Landsbypuljer, Centerbypuljer – men hvem bestemmer hvad der skal ske og hvordan får vi flere til at give en hånd med?

FRIVILLIGHED; Det handler om, at vi skaber rammerne for frivillighed og for at flere kan være med til at give en hånd med uandet om det er at skabe sportsaktiviteter, være besøgsven, være aktiv på et værested eller cykle en tur med en ældre på et plejehjem i de nye cykelrickshaws.

DIG: Det handler om, at vi skaber rammerne, så du kan være med til at sætte dit præg på kommunen og gøre den lille forskel, der gør den store forskel. Hvordan kan vi forvandle brok og rettigheder til ideer og muligheder. Vi har ikke brug for det samme alle sammen – så det handler også om at hvis vi skal behandle alle ens, så skal vi netop behandles forskelligt.

Glæder mig til spændende diskussioner – og kast gerne dine ideer ind i kampen. Hvordan vil du gerne have mulighed for at sætte igang? Hvordan vil du gerne have information, så du kan tage stilling?