Kulturen som vækstfaktor

Kulturen som vækstfaktor

En af de vigtige visioner for vores kommune er vækst. Her er kulturen en vigtig løftestang. Kultur er ikke bare sjov og ballade – det er en nødvendig investering.

Det er kulturen, der giver oplevelser, skaber fællesskaber og sætter Kolding på kortet – og gør vores kommune levende, synlig og attraktiv.

Vi har et stærkt og mangfoldigt kulturliv i Kolding. Vi har kultur, der involverer og
skaber fællesskaber. Vi har kultur for de mindste og de ældste. Vi har kultur, der sætter spot på kulturarven – og vi har kultur som peger frem og bruger helt nye teknologiske muligheder. Vi har kultur, der er stationær og skaber liv i byrummet og i landskabet – og der midlertidig kunst som events fx Kolding Lysfestival eller byfester.

KULTUR ER EN GOD INVESTERING
Vi bruger 1% af kommunens budget til kulturen – og vi får meget for kulturkronerne. Næsten halvdelen af dem der flytter til kommunen siger, at det bedste ved at flytte hertil er kulturen. Dels er vores kulturinstitutioner dygtige til at fundraise og geare det kommunale tilskud – og tiltrækker rigtig mange ekstra millioner udefra. Og dels gearer vores kulturkroner et væld af frivillige timer, aktiviteter, arrangementer og oplevelser. Kultur er det der sætter Kolding på kortet – med de positive historier!

KULTUR FOR FREMTIDEN
Men vi kan gøre det endnu bedre, så vi får endnu mere kultur for kronerne og her er der nogle af de projekter vi arbejder med:

> Vi knokler på et koncept omkring Globusser – så vores børnehave- og skolebørn får bedre muligheder til at komme ind og opleve kulturtilbud i Kolding og by-børnene kan komme på tur til skov og strand eller ud at klappe en ko!
> Vi har øget kultur- og landsbypuljen, så flere kan være med til at sætte initativer igang og få flere til at være med skabe oplevelser for hinanden.
> Vi styrker samarbejdet i  Trekantsområdet med bla. Kulturfestival, så vi får meget mere synergi og fælles synlighed.

UD MED KULTUREN
Kulturudvalget har netop holdt workshop om kulturpolitiken. Vi mener, at kulturen kan meget mere. Vi tænker den som medspiller i byplanlægningen og midlertidige steder fx byggepladser. Her kunne det være en ide a la Byens Hegn i København, der er et levende kunstplankeværk rundt om Metrobyggeriet. Vi vil gerne tænke kulturen ind mange flere steder og på nye måder – så den bliver endnu bedre til at løse alt fra ensomhed og stress til integration. Få den mere aktivt ind i folkeskolen – det gør at man lærer bedre… og det er der beviser for!

Kulturen er en vækstfaktor – der skal være med til at vores visioner, bliver til virkelighed!

Merete Due Paarup,
Byrådet og Kulturudvalget