Kunsten at parkere…

Kunsten at parkere…

Der sker rigtig meget i Kolding – og der er brug for flere bynære parkeringspladser i Kolding. Parkeringspladser tager masser af plads – også når der ikke parkeres på dem. Parkeringspladser bruges ofte på specifikke tidspunkter – resten af tiden står de bare og står. Kolding er Designby – og det kan p-pladserne være med til at manifestere.

P-pladserne kan med enkle kreative greb forvandles – fra at være en praktisk nødvendighed og teknisk ”installation” – til at kunne blive brugt til alt fra rekreative, kreative og multifunktionelle formål. P-pladserne kan designes til at rumme streetsport og andre op-med-pulsen aktiviteter, midlertidige kunstværker, hvor de dekoreres eller helt fjernes og forvandles til markedsplads eller koncertsted.

Den første fase kunne være at vi kigger på de nuværende og planlagte p-arealer ser på hvordan vi kan gøre dem mere multifunktionelle. Det kunne være p-pladserne i campus området og designcity, der blev udfordret. Den næste fase kunne være at se på om p-arealer helt skal flyttes, graves ned eller noget helt andet. Det kunne for eksempel være:

P-pladserne i Borks Gård, der kunne forvandles til plads til bykoncerter, drive in bio og markedsplads. P-områderne ved Slotssøen og sneglen forvandles til grønne områder byparker, der skaber mere liv i byen.

Parkering kunne i fremtiden blive en del af oplevelsen ved Kolding.

Venstre har tidligere være ude med ideer til hvordan p-pladserne også kan bruges multifunktionelt til fx vandbassin v/ oversvømmelse mm.

Merete Due Paarup,
Kolding Byråd