Lettere at være frivillig

Lettere at være frivillig

Det skal være lettere at være frivillig. Det frivillige foreningsliv er nerven i fællesskabet og fritidslivet. Men det kan være udfordrende at skaffe alt fra trænere, hjælpere, ledere, kagebagere og folk til bestyrelsen – og særlig de administrative opgaver fx regnskab står folk ikke i kø til.

Vi vil gøre det lettere at være forening og frivillig. Vi har fem indsatser, der skal gøre det lettere at være frivillig, forening og ildsjæl i Kolding:

1. Vi vil sikre én indgang til kommunen – så det bliver lettere for foreninger, ildsjæle og frivillige kræfter at få hjælp til at realisere deres ideer og projekter. Det kan være en jungle mellem forvaltninger – vi skal gøre det lettere at finde vej.

2. Vi vil arbejde for at oprette et frivillighedssekretariat, der kan hjælpe foreningerne med fx regnskab, rådgivning, fundraising og koordinering.

3. Vi går i dialog med foreningerne for at få ”bøvl på banen” så vi kan få sparket unødvendig bøvl og bureaukrati af banen..

4. Vi vil holde store frivillighedsdag på tværs af alle foreninger med viden, værktøj, netværk og inspiration – det kan evt kombineres med frivilligheds- og fritidsfesterne.

5. Frivillighedsudvikling. Vi vil arbejde på udvikling af talenter og unge trænere og frivillige – så vi får flere til at få lyst til at gøre en frivillig indsats i fremtiden.

Kolding er kendt for at være en aktiv foreningskommune – det kan vi gøre endnu bedre i fremtiden. Dette er 5 skridt på vejen – et high five til de frivillige og foreningslivet!

Merete Due Paarup
Kolding Byråd (V)