Levende by-laboratorium

Levende by-laboratorium

Der sker meget i Kolding – og der er masser af spændende projekter og byggerier på vej, på tegnebordet og visionære planer, der rækker langt ud i tiden. Det kan være store bygninger, spændende pladser, grønne områder og kreative byrum.

Det kan være svært at overskue og følge med i det hele. Vi foreslår derfor, at man skaber et visuelt legende levende by-eksperimentarium, der viser Kolding set oppe fra med små prototyper, skitsetegninger, fotografier, videoklip, digitalt og andet, der kan visualisere det og inviterer alle til at kigge med og involvere sig.

By-eksperimentariums-laboratoriums-prptytype-værksted: Det kunne skabes som et levende laboratorium i forhallen hos By- og udvikling, på Biblioteket eller andre steder, hvor der er åbent og mange har adgang til at kigge forbi og måske endda flytbart som ta’ med ud.

Man folde særlige områder ekstra ud, så man som borger har mulighed for at komme med ideer til netop dette område. Det kunne vise forskellige greb på byrummet fx med lys, hvor man kan visualisere miljø- og klimaudfordringer eller grønne områder eller boliger…

Det behøver ikke være strømlinet og være 1:117 eller noget. Det må gerne være skabt af børn, designere, studerende, pensionister og alt mulige andre, så det bliver legende, skævt og levende skabt at alt fra lego, modellervoks, genbrugsmaterialer og alt mulige andet.

Så det bliver et levende legende by-laboratorium.

Merete Due Paarup
Kolding Byråd