LIV I Byen

LIV I Byen

Det var en fantastisk oplevelse at se P-pladsen ved Biblioteket forvandlet til en grøn bypark. Det var opmuntrende at høre de mange positive kommentarer. Waaauuuw, fedt, lad den blive, det er lige det denne plet mangler…

Byudvikling er en langsom sport – og heldigvis. Det skal jo helst være godt helhedstænkt, funktionelt, lovligt, praktisk, p-pladsvenlig, trafikalt gennemtænkt, demokratisk hørt og 117 andre ting-tager-tid-processer.

Men byudvikling kan også være at lege med midlertidighed og afprøve ideer i stor skala 1:1 og fx undersøge hvad-sker-der-hvis parkeringspladsen var en park. Og så sker der noget. Folk mødes, spiser madpakke, læser bøger og hænger ud.

Så lad os for det første få mere af det eksperimenterende og midlertidige – så vi kan rykke og afprøve ideer og blive klogere på de mere permanente løsninger. Og lad os give projekterne mere tid, så folk kan tage det til sig.

Jeg foreslår derfor, at vi gør den grønne plads “midlertidig-permanent” og genopfører den til foråret i en udgave der kan klare sommeren og samtidig invitere borgere, sportsklubber, hyggegrupper, kulturinstitutioner til at være med til at skabe liv i parken og samtidig kunne vi på Biblioteket lave et by-udviklings-laboratorium omkring hvad sker der egentlig, byudviklingsplaner og invitere borgerne til at komme med input og ideer. Og så få lavet den store plan-snedig mens vi nyder midlertidigheden.

Græsset må helt-vildt-gerne betrædes.

PS. helt konkret stiller Eea Haldan Vestergaard Asger Christensen og jeg forslag til Teknik- og Kulturudvalget og til budgettet.