Liv på byens plankeværker

Liv på byens plankeværker

Skønt når ens ideer kommer ud i virkeligheden. Har foreslået at vi i Kolding bruger hegn rundt om byggepladserne til midlertidige kunstværker. Nu er vi igang,,,

Kolding Kommune inviterer sammen med Bjert Invest og KPC kunstnere til at komme med deres bud på et kunstprojekt, der skal udsmykke hegnet omkring byggepladsen i Design City.

Kulturudvalget og Plan- og Boligudvalget har sammen besluttet, at nogle af de mange byggepladser, der lige nu skyder op i Kolding, skal være lidt sjovere at kigge på. Byens PlankeVÆRKER hedder projektet og i første omgang efterlyser Kolding Kommune kunstprojekter til byggeplads-hegnet omkring Design City. Det er her Danske Bank og Sydbank går i gang med at bygge nye afdelinger. Bjert Invest og Kolding Kommune har tilsammen sat 30.000 kr. af til at udføre kunstværket. Stadsarkitekt Michael Pagaard håber, at der er mange kunstnere, der griber chancen til at få vist deres kunst frem i byen.

’Vi håber, at der kommer rigtig mange spændende og gerne anderledes bud, som kan give de forbipasserende en oplevelse. Mange tusinde trafikanter passerer hver dag forbi byggepladsen ved Skamlingvejen og Østerbrogade, så eksponeringen vil være enorm’, fortæller Michael Pagaard.

Det er Kolding Kommune, der sammen med bygherrerne, udvælger det projekt, som skal udsmykke byggeplads-hegnet omkring Design City. Kunstværket kan være street art, maleri, grafik eller noget helt andet. ’Der er frit slag, og kunstnerne skal absolut ikke lade sig begrænse, men gerne tænke vildt ud af boksen’, understreger Michael Pagaard.

Planen er, at kunstværket står færdigt i begyndelsen af oktober.

Vil du være med?

Kunstnere, der har lyst til at byde ind med et projekt, skal sende en ansøgning senest den 5. september 2016 til plankevaerker@kolding.dk. På kolding.dk/byens-plankevaerker kan du læse mere om, hvad ansøgningen præcist skal indeholde. Det er Kolding Kommune og bygherrer på de to byggerier, der udvælger det rette projekt ud fra udformning og idé, som skal være spændende og dekorativt og fylde eller ’aktivere’ hegnet, der er 1,8 meter højt og 90 meter langt.