LYT HØJERE

LYT HØJERE

Demokratiet larmer i disse uger. Valgdebatter, plakater over alt, radiospots i radioen, læserbreve og her på de sociale medier… og så sidder man tilbage og tænker om politikerne mon har en anden anatomi end den øvrige befolkning – eller om de mon også har 2 ører og 1 mund? 

I stedet for bare at larme skal vi blive bedre til at lytte. Det er når man lytter man får nye input, nye indsigter og ny inspiration. Det er når man lytter man får dialogen i gang, det er når man lytter man opdager alt det man ikke selv ser, det er når man lytter man kan høre nødråb, forundringer og værdifulde reflektioner.

Jeg tror på meget mere inddragelse af dem det hele drejer sig om uanset om det er skoler, børnehaver, ældrepleje, jobcenter, cykelstier, busser, erhvervsudvikling… og derfor er Koldings vision: VI DESIGNER LIVET helt rigtig – og ikke bare varm luft!

Design er nemlig en proces, hvor man involverer brugerne, borgerne, børnene i at skabe netop de løsninger, der passer til dem – og det betyder oftest både bedre og billigere løsninger – da alt det unødvendige vælges fra. Her handler det om at lytte højere til dem der er eksperter i deres eget liv – nemlig dig selv!

Jeg skal være helt ærlig og sige at jeg hader valgkamp. Jeg bryder mig helt ærligt ikke om at hænge på lygtepælene, jeg vil hellere dialog og samtale end sidde i valgpaneler og jeg finder det grænseoverskridende at skulle hælde materialer ind af folks postkasser. Men jeg har også haft fantastisk mange gode oplevelser og fået masser af viden via de snakke jeg får – hvor der er en ærlig og åbenhed om hvad der er “er galt i samfundet”. Jeg vil hellere lytte end jeg vil larme.

Så jeg håber på tilgivelse og syndsforladelse, når jeg nu igen poster et indlæg her på Facebook. Når jeg møder dig med boksehandsker i gadebilledet eller springer ud af din postkasse. Det er larm – men jeg larmer kun for at kunne få lov at lytte!

Og det tror jeg helt grundlæggende vi kommer længere med rundt i hele samfundet.
Så shhhhhhhhhhhhhh… lyt højere!