Mere liv i byen

Mere liv i byen

Midtbyen skaber og udvikler vi sammen. Kolding Midtby er ofte til debat. Her er mange meninger – heldigvis rigtig mange positive og særligt når det gælder turister udefra.

Vi har netop holdt byvandring med butiksfolk, bygningsejere, byråd og fagfolk samt workshop med drøftelse af fremtidens midtby. På turen fik man fortællinger om hvad-der-er-gang-i – både om de store sager som fx Klostergården og hele området omkring det – og de indre midlertidige fx Fuglen og biblioteksparken samt information om ret og pligt i forhold til rengøring og vedligehold

En del af workshoppen gik på at nævne at det positive: Vi har en unik midtby med Slottet, Slotssøen, et spændende varieret gågade miljø, smukke historiske bygninger og meget mere. Vi har også udfordringer: P-pladser (og at kunne finde dem), skiltning der giver reel mening, Borchs gård, det er rodet og beskidt… og så var pointen hele vejen rundt, at vi skal arbejde endnu mere sammen på tværs af kommune, ejere og butikker, så vi sammen kan rykke mere.

Det handler om mere og bedre kommunikation, endnu mere involvering (som fx byvandring og workshop) og så hver især tage fat. Fra optimering af lokalplaner til designmanual, der virker i virkeligheden, til bedre vedligehold til at lege med på nye initiativer.

Verdens bedste midtby er nemlig noget vi skaber sammen – og især ved at tale den op og ikke ned – dét koster ikke noget.