Fællesbad – naturligvis!

Fællesbad – naturligvis!

70 procent er idrætslærerne i folkeskolen har svært ved at få børnene i bad efter idræt. Godt halvdelen af unge mellem 13 og 16 år bryder sig ifølge en undersøgelse ikke om at vise sig nøgne for hinanden – og idrætsforeningerne oplever den sammen tendens. Det skal vi gøre noget ved.

Hvis et barn ikke kan lide at gå i bad efter idræt i skolen, så er den lette løsning at sende en seddel med om at man skal fritages for idræt. Men hvis vi støtter dem i, at de ikke skal bade efter idræt, så støtter vi indirekte op om at kroppen er noget der skal pakkes væk.

Det er vigtigt, at forældrene taler med deres børn og andre forældre om, hvordan vi gør det trygt at bade sammen og sikrer at de unge oplever at vi ser forskellige ud, ikke ligner sterotyper fra reklamer og realityshow og at det er helt okay og naturligt.

Det er ligeledes vigtigt, at skolen har en klar politik for, hvad de gør omkring bad efter idræt – og ikke mindst holder fast i, at alle skal bade eller om de lader lever slippe, så det ikke er den enkelte lærer der skal tage kampen i omklædningsrummet.

Fællesbad er en vigtig og naturlig del af vores dannelse, det sociale og ens selvopfattelse – og ja, så lugter man ikke af sved bagefter.

Venstre ønsker derfor at tage temperaturen på fællesbadet og sætter det på dagsordenen i børn- og uddannelsesudvalget.

Merete Due Paarup
Politiker. Kolding Byråd. Venstre.
Børne- og uddannelsesudvalget