KOMMUNE 3.0

KOMMUNE 3.0

Jeg er klar til 4 år mere. Vi har i Venstre haft opstillingsmøde. Jeg vil egentlig helst bare være i arbejdstøjet og knokle for Kolding Kommune, som jeg hele tiden har gjort med høj energi, engagement og visioner. Men her får du mit bud (på 2 min.) på, hvordan jeg ser, vi skal arbejde med VORES KOMMUNE:

VI HAR EN FANTASTISK KOMMUNE

Vi har i Venstre siddet ved bordenden i 2 perioder – vi har ryddet op, strammet op og bygget op – og nu skal vi videre. Fremtidens kommune er både større, stærkere og bedre. Det kræver store investeringer, og det kræver, at vi tænke kommune på en ny måde.

I KOMMUNE 3.0 SKAL VI TÆNKE STØRRE

Vi skal have tårnhøje visioner og være ambitiøse for fremtidens kommune, så vi får løst de store udfordringer i forhold til fx infrastruktur, klima og det sociale område, og så skal vi udnytte potentialet i, at vi er hele Syddanmarks vækstmotor.

VI SKAL TÆNKE PÅ TVÆRS

og ikke i siloer. Når klimasikring kan blive til en grøn bypark. Når vi arbejder med helhedstænkning på det sociale område i stedet for, at tingene modarbejder hinanden. Når vi tænker iværksætteri ind i folkeskolen og giver børn med kloge hænder mod på at lære
– så tænker vi på tværs!

VI SKAL TÆNKE LÆNGERE

1% af borgerne koster 30%. Det koster kassen. Hvis vi for alvor skal have knækket den sociale arv, så skal vi tænke længere og investere målrettet og langsigtet ud over de korte budgetter. Det er her, der for alvor er penge at hente.

VI SKAL TÆNKE NYT

Verden forandrer sig – og vi skal ikke bare følge med – vi skal gå foran. Det handler om at gøre tingene på nye måder, gribe de nye teknologiske muligheder, møde digitaliseringen og velfærdsteknologien – og i det hele taget turde gøre noget andet end det, vi altid har gjort. Vi skal have en organisation, der løbende skaber de små forbedringer – men vi skal sigte mod de store forandringer.

VI SKAL TÆNKE SAMMEN

Kommune 3.0 er en kommune, der er aktiv medspiller ikke en modspiller. Det er ikke dem og os – men noget vi er sammen. Her arbejder vi sammen – erhverv, frivillige, foreninger, handel, turisme, kultur, borgere – dig og mig.
Det er nemlig sammen, vi skaber fremtidens kommune – og dén kommune vil jeg rigtig gerne være med til at skabe.

We have Jørn Pedersen first – but could we say Merete second?

 

Merete Due Paarup
Politiker. Kolding Byråd. Venstre.

P.S. Tror 7 skal være mit nye yndlingstal