Profilskoler er vitaminer til Folkeskolen

Profilskoler er vitaminer til Folkeskolen

Vi ønsker, at gøre en god folkeskole endnu bedre. Profilskoler eller skoler med markante tonede linjer er en af vejene. Folkeskolen må rigtig gerne være et positivt tilvalg – og ved at styrke de enkelte skolers profiler, så skaber vi mere markante skoler. Det kan være alt fra fodbold, musik, international eller e-sport eller erhvervsrettede linjer med flere praktiske fag.

Men profilskoler er ikke bare branding. Når du fokuserer på noget, bliver du dygtigere til det – og den positive bivirkning er, at hvis du trives og dyrker dit talent, så løfter det også din læring i andre fag. Andre fag kan også tones fx lære matematik ud fra fodbold eller sprog via e-sport som netop er startet på Bramdrup skole.

Styrkelse af profilskoler andre steder fx Esbjerg viser at når man toner linjer, så får man også tiltrækning på elever fra andre skoledistrikter og det kan være med til at sikre tilgang til skoler som Bramdrup skole fra andre områder.

Det handler som skole om at finde dét eller de områder hvor man har særlige styrker og dyrke dem fx lokale idrætsfaciliteter, skoven nærområdet eller styrke særlige samarbejder med fx musikskolen.

Folkeskolerne i Kolding er mangfoldige – og det skal vi styrke og dyrke. Fremtidens folkeskole skal turde skille sig ud fra mængden og sige “vi er noget særligt”. Dét styrker vores fælles folkeskole.