TAL ORDENTLIGT

TAL ORDENTLIGT

Advarsel: Valgkamp forude! Normalt taler vi pænt til hinanden og forholdsvis pænt om hinanden i byrådet – på trods af, at vi kommer fra forskellige partier, så foregår arbejdet konstruktivt og fredeligt.

Vi har en bred konstituering – der sikrer at mange – uanset parti farve og størrelse er med ved bordet. Langt de fleste beslutninger træffes i enighed og en god ide har ikke en bestemt partifarve. Sådan er det heldigvis ofte i lokalpolitik og sådan er det oftest her i Kolding.

Men der er valg forude og det er jo sundt for demokratiet, at mange partier og kandidater knokler og kæmper for at blive valgt.

Men man kan også godt blive lidt træt. Træt af uendelige debattråde, med nogen der ikke har andet at give sig til end at brokke, svine til og skælde ud. Træt af urimelig grove ord og beskyldninger. Træt af faktaresistens og manglende ønske og vilje til at se nuancerne i de ofte komplicerede sager, der ikke bare er sort/hvid eller så enkle som det beskrives. Træt af parti-trolls der bliver ved og ved og ved …

Jeg kan faktisk godt forstå, at der er markant politikerlede – og dét er til gengæld ikke sundt for demokratiet. Men politikere er jo sådan set bare helt almindelige engagerede mennesker, der har rakt hånden op og sagt ja til at tage ansvar og arbejdstøjet på i demokratiets tjeneste. Jeg kan godt forstå, at færre og færre ønsker at stille op, hvis man tror at det er kammertonen!

Lad os holde en ordentlig tone i debatten – uanset om det er på de sociale medier eller i en paneldebat.

Merete Due Paarup
Gruppeformand – politisk
Kolding Byråd (V)

PS. Husk jo mere uenig du er med nogen – jo pænere skal du tale til dem. Uanset om du er politiker, kandidat eller bare helt almindelig borger.