VI DESIGNER LIVET

VI DESIGNER LIVET

DESIGN er en af Koldings absolutte største styrker og visionen skal ikke bare have vinger, den skal også have ben at gå på. Jeg mener, at det er den helt rigtige vision. Den er listet i gang… men den skal videre med fuld skrue!

Det er DESIGN, der kan få Kolding til at køre længere på literen ved at tænke nye og bedre løsninger…

Det er DESIGN, der kan sætte Kolding på kortet som både visionær, nytænkende, nyskabende, nysgerrig…

Det er DESIGN, der kan rykke både iværksættere, virksomhederne op i vækstgearet, så det skal integreres også i den måde vi rådgiver og booster væksten fx i Business Kolding. House of Design, Design 2 Innovate, Power Push… og meget mere. Vi har i flere omgange sat design på som tema til fælles Men skal videre…

Det er DESIGN, der kan udfordre og udfolde talenter, så vi skal tænke design ind fra børnehaverne til videregående uddannelser. Vi har fået en designbørnehave, vi var de første der begyndte at arbejde med designpædagogik, vi har haft mere end 80 pædagoger fra stort set alle institutioner på kursus i designprocesser (og wauw hvilke løsninger de kom op med).

Vi har en lang række design- og designrelaterede uddannelser i området. Dem skal vi booste endnu mere – men også sikre en endnu bedre integration med erhvervslivet og sikre at de får et lokal forankret netværk, så vi ikke bare uddanner dem, men også skaber vækst, videndeling – og gerne også mere efteruddannelse eller designopgradering af ikke designere.

Vi har fået et designsekretariat, der skal sikre at design er på dagsordenen hele vejen rundt i alle forvaltninger i kommunen. Og deres “designbevidsthed” er øget fra ikke ret meget til wauuw-det-her-kan-vi-bruge-til-noget. Det er en proces – og vi er godt igang.

Vi har arbejdet med borgerdrevet innovation på mange områder allerede. Fra Kolding som studieby hvor masser af studerende var involveret i at komme med fremtidens løsninger. Og på mange andre områder har man også inviteret borgerne med til co-creation.

Vi designer livet er kun lige startet. Den er vedtaget for et år siden – og nu skal vi for alvor i arbejdstøjet.

Jeg brænder for at få den til at blive til virkelighed – og ikke mindst gøre den SYNLIG i de fysiske rum og rammer, så folk også oplever der sker noget (for meget sker jo bag facaden og som kompetenceudvikling eller som processer).

Jeg brænder for at får den til at blive UUNDGÅELIG, så du ikke kan komme i kontakt med Kolding området uden at du kan se og mærke at her sker noget andet… det kræver også at man har mod til differentiering og ikke lave leverpostejsfilm og foldere, der lige så godt kunne være skabt et helt andet sted.

Jeg brænder for at flytte vores fælles mindset, så både dem der har design i blodårene får lov at banke det ud og dem der ikke lige har opdaget hvad det går ud på lige så stille (men stædigt og sejlivet) opdager det via oplevede bedre løsninger og invitation til involvering. (det er her vi får sat demokratiet i spil for alvor)

VI DESIGNER LIVET – har trådt de første små skridt. Nu skal vi videre. Og det skal vi gøre med kæmpe store skridt og oprejst pande – og vise at det her er ikke bare varm visionsluft – det er velfærds- og vækstfaktor no 1.

Jeg brænder for at brændemærke Kolding med Design.
Og dét er en af mine mærkesager som jeg har brugt krudt på at spille på banen på forskellig vis de sidste par år og i valgkampen. Ja, det var ikke et kort svar – men der er heller ingen hurtige korte løsninger hvis vi skal gøre det ordentlig og ikke bare spraymale lidt design over alt det vi gør i forvejen.

Gode ting tager god tid. Men det kræver også at der er nogen der brænder for at gøre drømmene til virkelighed.

Det gør jeg.